Thursday, July 30, 2009

tidak tidur

oh my

lil balleriana tak sihat sangat hari ni. actually since yesterday lagi. my mom told me that lil ballerina macam tak tido jek and dia nak didukung saja.

memula tuh saya ingatkan flu biasa jek. so saya pun kasi la ada ubat flu dia. rupanya bila malam jadi makin worst.

semalam lepas dia makan ubat flu, dia ada tidur around 10pm. so saya dengan RK punyer la syiok kan layan movie. the ramen girl. siap gelak2 macam orang giler ok. bayangkan la org jepun ngan mat saleh bercakap. macam itik dengan ayam. comel!

lepas dah layan the ramen girl saya pun bawak lil ballerina masuk ke dalam bilik. tinggal la RK nak tengok bola. ok lagi. sampai la pukul 1am dia dah start menangis. tak nak tido and nak RK dukung dia jek. tak boleh la RK duduk or letak dia. masa tuh ok lagi. RK bleh layan dia sambil tengok bola. rupanya tak sampai situ jek la. dia keep on crying sampai la pukul 5am!

oh my

bagi puting dia xnak. bagi susu dia xnak. bagi minum air masak pun dia xnak. last2 agaknya dia pun dah ngantuk sangat dia pun tido gak la. masa tuh RK dah letak dia dalam buaian. kesian dia coz pukul 7.30am dah nak kena bangun.

bila pagi tuh masa nak dukung dia tetiba macam terasa badan dia panas.

oh my

masa tuh memang pikir nak bawak dia jumpa her paed jek. tapi RK xleh cuti so nak tak nak saya kena bawak dia. pikir jap. ok. saya masuk office kejap. buat apa yang patut then terus lari balik. boleh pulak masa sampai rumah bertembung dengan my dad. adoiii...akak kena sedas la kan. sebab lambat2 kan nak bawak lil ballerina pergi hospital.

now dah pukul 3.48pm. saya sudah berada di office. walaupun mr ceo dah approved cuti saya tapi saya still datang. sebabnya...

  • lil ballerina dah tido. sure lama coz dia makan ubat tadi.
  • saya mengantuk tapi macam tak boleh nak tido. nak balik rumah sendiri macam malas. nak lepak dekat my mom's sure berebut remote astro lak dengan my lil bro yang juga mc hr ni kerana demam.
so nak tak nak..untuk hilangkan kebosanan baik la saya ke office. banyak gak keje nak di settle kan :(

so ini la kronologi hidup saya pada hari ini. serious saya dah tak boleh nak pikir apa2 dah ni. kepala macam berat jek. mata ni macam pedih. uwaaaaaa...

menyesal nyerrr datang balik office!!!

1 comment:

Norinah Mohd Ali @ NiRa Masyhur. said...

ayoo cuz, how ur lil ballerina? Semoga cepat baik. Kat rumah ni pun lepas sorang-sorang demam